FantasyEarthZero-Cesedria
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
勢力圖

最新主題
» Yuki to everyone
由 雪兒 2012-03-30, 19:37

» From Nata...
由 nata 2011-07-24, 17:19

» 12月4日團聚活動(再更新)
由 疾走xStOrYx 2010-11-25, 20:50

» 試貼 - 暴跳劍
由 nata 2010-10-04, 00:12

» 關於改革問題
由 PEOPLE 2010-08-10, 12:12

» 第二次永團團聚
由 雪兒 2010-08-02, 18:07

» 毛毛大反擊
由 雪兒 2010-07-30, 19:28

» 一年一度動漫節又來了~
由 疾走xStOrYx 2010-07-21, 23:24

» 改革方案 政制向前走,改革方案不停留(啊呢?)
由 PEOPLE 2010-07-10, 12:35

» 封印fez....
由 銀鷹=朱雀 2010-03-03, 21:24

聊天Cbox
最優秀的發帖人
過橋 (240)
心情好差 Vote_lcap心情好差 Voting_bar心情好差 Vote_rcap 
admin (203)
心情好差 Vote_lcap心情好差 Voting_bar心情好差 Vote_rcap 
PEOPLE (197)
疾走xStOrYx (174)
風鈴 (153)
灰龍 (143)
銀鷹=朱雀 (119)
小刃 (104)
nata (90)
黑羊AS (83)

心情好差

+5
疾走xStOrYx
灰龍
黑羊AS
風鈴
銀鷹=朱雀
9 posters

1頁(共2頁) 1, 2  下一步

向下

心情好差 Empty 心情好差

發表 由 銀鷹=朱雀 2009-09-01, 21:01

心情好差,找不到人傾訴
開學後心情忐忑,苦無人理解
家人不願聽
對團友又說不清
很糟糕
新的環境令我很不安,無助
誰來聆聽我卑微的心聲?
我討厭被無視,可偏偏得不到重視
朋友都不見了
家人都不理了
我還可向誰說出內心的不安?
我就像一葉飄浮在大海裡的小舟
浮浮沉沉
何時才可找到我能停泊的小漁港?
我累了,只想找到容我訴說內心的小港灣....
不受人重視的我,從來只能裝作樂觀堅強
但我再裝也掩蓋不了內心的孤獨和無奈
朋友都當我是小丑,可又有誰知我的心在哭泣?
銀鷹=朱雀
銀鷹=朱雀
破壞者
破壞者

文章數 : 119
注冊日期 : 2009-04-22
年齡 : 29

FEZ資料設定
職業: 單手戰

回頂端 向下

心情好差 Empty 回復: 心情好差

發表 由 風鈴 2009-09-02, 01:44

也許團頻裏飛太快可能不清...
在這論壇壇用力的發言吧
寫一篇長文出來讓我們了解你更多吧\0.0
其實我們..特別是疾走....很想去聽你說啦0.0/
風鈴
風鈴
惡魔
惡魔

文章數 : 153
注冊日期 : 2009-04-15
年齡 : 33

FEZ資料設定
職業: 初心者

回頂端 向下

發表 由 黑羊AS 2009-09-02, 02:30

對,在這裡說給大家聽吧
黑羊AS
黑羊AS
前線百人長
前線百人長

文章數 : 83
注冊日期 : 2009-04-17

FEZ資料設定
職業: 弓遊

回頂端 向下

發表 由 銀鷹=朱雀 2009-09-02, 15:34

由小學說起
我和姊姊讀同一小學
她品學兼優,得到多個獎項
她畢業後,老師都把對她的期望加到我的身上
我只好一直努力
但我不想活在她的陰影下
小學開始,我就一直沒有自信,因為我樣樣也比不上姊姊
=====================
中1時,我和她就讀不同學校
因為我身形肥胖,光頭(小學生髮形)而缺乏自信
幸好有他們和我做朋友
他們運動好,外貌亦不差,和他們比,我只有讀書比他們好一些
每次他們走在前面,我就像隨從一樣
跟在他們後面,努力想趕上他們
中1年尾
我聽到了一切,
佢地覺得我好煩,佢地根本吾想理我
我的自信又崩潰了
我於是努力改變自己的型像
努力了2年(包括今年),我瘦了些,因為肌肉硬了所以身型沒有多大改變
只不過由"肥肉"變成了"肌肉"(不是用脂肪練成,是靠運動及蛋白質)
頭髮長了
在中2那年,我對"朋友"還抱有希望,我相信我能找到我的知己
我告訴自己
知己只要一個就夠了
在班中,我遇到了他
他是一個留級生,不多理會同學,
我嘗試與他交談,我們有很多共同話題
漸漸
我們成為了朋友
在他的帶領下,我重新走回中1那堆"朋友"裡
但我一直認為,我真正的朋友只有他
我感激他願意做我的朋友
可惜,神差鬼推地使我再一次知道事實
他只是利用我去和他們接觸,成為朋友
原來只有我一個人傻傻的自以為是
當他是我的best friend
他們在背後不斷說著我的壞話
但他們不向我說出,原來我不討人喜歡
在我面前仍裝出一副友善的面孔
我受夠了
那是我認清事實的一天,2009年9月1日
"朋友"不過是一個虛偽的名詞
也許對你們(團友)來說
"朋友"是珍貴的,交心的
但我已失去了信心
即使我改變了型像,注意自己的言行
但我仍交不到"朋友"
我已不抱任何希望...1個人時也許會有孤獨,失落的時候
但起碼我不會受到傷害
我不會出賣自己
心中淌著血
今天我只呆在班房裡,看了看天
很藍..很靜,歡笑和嬉鬧的聲音不會再從我的口中出現
也不會進入我的耳中
只有平靜
============================
不抱希望,也不會失望
我只會做好自己的本份
也許我討人厭
只要我不開口,不說話,有誰會討厭我?
我不想開口與人交談,人性真的很醜陋
帶著友善的笑容,那是面具
心中養著一條毒蛇,那是真實
不要把自己的真心交付給任何人
只有自己才可信

"逢人只說三分話,莫要全拋一片心"
這是我最後一次真誠的忠告

當我回來時,不要再信任我
在前線時,不要把身後交給我
只會換來死亡
我亦不會把自己交付於你們
我只相信自己
銀鷹=朱雀
銀鷹=朱雀
破壞者
破壞者

FEZ資料設定

回頂端 向下

發表 由 灰龍 2009-09-02, 16:46

銀鷹,我都冇朋友...我玩FEZ既原因係想有朋友想有人關心我想開心..........
灰龍
灰龍
破壞專家
破壞專家

文章數 : 143
注冊日期 : 2009-04-24

FEZ資料設定
職業: 刀遊

回頂端 向下

發表 由 黑羊AS 2009-09-03, 00:54

銀鷹,千其唔好咁灰呀。

你只係未遇到真正既朋友,小學中學沒朋友唔緊要的,將來你還有大把機會識朋友。不過你要了解咩朋友適合你,唔可以亂識。

同埋點解佢地要咁對你?先了解原因看看將來怎樣改良。

灰龍,大家係團友,多D黎團點同大家講野插下咀,講多D野有時講下笑咁。(注意:無人覆唔代表唔理你,只係有時行開左隊頻太多人講野睇唔到你講咩就會miss左)

同埋覆人唔好淨係得表情,會令人唔知點繼續個話題。

以上如有得罪請見諒。
黑羊AS
黑羊AS
前線百人長
前線百人長

FEZ資料設定

回頂端 向下

發表 由 風鈴 2009-09-03, 03:24

也太多事太多人要顧了...
====
黑羊大叔的見解很好...
只是你沒遇到真正的好朋友..
這麼快就放棄..豈不是為碰到真正的好朋友的機會也失去了嗎....

====
要追著別人的背影確實很難很苦很累...
就這點來說...我會建議...
放棄吧...不要試著去追任何人的背影...!當回你自己!
====
我相信團裏的每一位,全然的相信
像星星,NATA,刃那堆...他們一定樂於真心的交朋友吧@.@
疾走嘛...雖然是整天口不擇言...但他也是個值得信任的朋友喔..
FORTE= =..口裏雖然說著會出賣朋友...但行為上一點也沒有XD..
↑老實說也挺體貼人意,以前在我自閉/不開心時會肯陪伴的說xd...不過我不會對forte有意思的!!死心吧!forte!!我們沒可能在一起!!
新來的朋友認識不多..但很希也很相信會做到好朋友..
女生們...就不便談論了(逃
====
銀雞給我的感覺...
像是一個總是愛開玩笑,但其實又很灰的一位朋友orz
最重要的是...我對你認識不多...
好像你很少會把自己的心事拿出來聊...(只有在這幾天有說...0.0)
對你的認識少...所以關注也少了orz
(註:加上最近也佷多事要去忙著處理-v-)
((謎:是要照顧妹妹們結果弄到沒空看管其他人其他事?)<----眾毆)
====
交朋友會介意外表的對是笨蛋 @@
也許現在的你...在學校裏沒有朋友..
但fez絕對有一群可以讓你稱為朋友,其至是家人的人喔(茶
====
我們期待著開心的銀雞重現(茶
====
儘管你這樣說...國戰時我還是會放心的把背後交給你(們) 0.0/
想捅多刀的隨便吧.....xd
不過呢...反而是 不要希望我會救到你ww
不懂救人的說= =
法師沒吹飛技
刀只懂介 極淆 極豆腐
戰士勉強能幫你吹一吹 吃藥..擋不了多少喔= =
====
再次發現有些人太幸福了(遠目
====

不管怎樣也會當你(們)是好朋友的朋友 鈴 上0.0/
風鈴
風鈴
惡魔
惡魔

FEZ資料設定

回頂端 向下

發表 由 銀鷹=朱雀 2009-09-03, 19:14

也許,網絡上的友情真的比現實來得更可靠

我也不會再要求得到重視,因為我不會交心
銀鷹=朱雀
銀鷹=朱雀
破壞者
破壞者

FEZ資料設定

回頂端 向下

發表 由 灰龍 2009-09-03, 19:38

我日日都被人無視日日比人哈...有一次仲係學校比人打................
灰龍
灰龍
破壞專家
破壞專家

FEZ資料設定

回頂端 向下

發表 由 銀鷹=朱雀 2009-09-03, 19:43

灰龍真係女仔?
銀鷹=朱雀
銀鷹=朱雀
破壞者
破壞者

FEZ資料設定

回頂端 向下

發表 由 黑羊AS 2009-09-03, 20:22

一直灰落去係解決唔到問題的

應該面對個問題

點解被人無視?點解人地要哈你?你有做錯過D咩得罪他/她們嗎?

如果對方太過份的話就要出聲了,千萬不要用武力。

找大人或老師幫忙也可以。
黑羊AS
黑羊AS
前線百人長
前線百人長

FEZ資料設定

回頂端 向下

發表 由 疾走xStOrYx 2009-09-03, 21:37

本人2年級的時候父母離婚,樣子+行為令人討厭經常問自己生存在世上既目的係咩
最初我放學日日比人笑,又話似乜又話似咩咩,十分難過,朋友只識當我係笑柄,尼種生活令我覺得十分唔開心,唯有攞別人黎開玩笑....日日比人話的感覺十分唔好受...當我每次見到太陽既時候
就會問自己一個問題...我做人係為左D乜野?尼種生活真係十分痛苦...今日為左團友開心D我選擇左退團...到了35LV我可能會返黎...希望我唔係度會令你地開心
疾走xStOrYx
疾走xStOrYx
瘋狂殺手
瘋狂殺手

文章數 : 174
注冊日期 : 2009-04-16

FEZ資料設定
職業: 雙手戰

回頂端 向下

發表 由 風鈴 2009-09-04, 00:47

人地同你講下笑就咁認真...
fine...最多以後唔同你講笑...
===
""朋友只識當我係笑柄,尼種生活令我覺得十分唔開心,唯有攞別人黎開玩笑""
你自己都唔鐘意比人笑...仲要去笑人? 我笑
己所不欲勿施予人 喎
===
朋友...比朋友笑下都咁認真咁嬲...
究竟你係咪當人地係朋友
===
乜你認為你走左我地會開心d?
sosad 我只可以問
你究竟有冇當我地係團友and朋友...
===
生存的意義...
有必要去想這麼多嗎...
簡簡單單的活下去就好了(遠目
風鈴
風鈴
惡魔
惡魔

FEZ資料設定

回頂端 向下

發表 由 黑羊AS 2009-09-04, 02:10

疾走,有時講說話要理人感受
有攻擊性或過份的說話就不要亂說
有時你覺得係講笑但聽既人就覺得係傷害

你自己也體會過就更加應該明白

我相信一樣野
你點樣對人,人地就點樣對返你
但唔代表你對人好,人地就會對你好,因為呢個世界有部份人係衰的。

至於做人為左D咩?我覺得係盡量令自己活得快樂。
點樣先叫快樂就問你自己
點樣先得到快樂就靠你自己爭取

p.s. 本人覺得你份人都無咩野既,只要改下把口就good
黑羊AS
黑羊AS
前線百人長
前線百人長

FEZ資料設定

回頂端 向下

發表 由 灰龍 2009-09-04, 15:46

黑羊AS 寫到:一直灰落去係解決唔到問題的

應該面對個問題

點解被人無視?點解人地要哈你?你有做錯過D咩得罪他/她們嗎?

我5知點解被人無視.....
我都5知點解人地要哈我..........
我係小五得罪過一個係班既惡霸..告佢同人打架...
不過我比人打個一次係小三- -...而家去到中學又係同打我個個人同班
灰龍
灰龍
破壞專家
破壞專家

FEZ資料設定

回頂端 向下

發表 由 風鈴 2009-09-04, 16:09

灰龍 寫到:
黑羊AS 寫到:一直灰落去係解決唔到問題的

應該面對個問題

我5知點解被人無視.....
我都5知點解人地要哈我..........
我係小五得罪過一個係班既惡霸..告佢同人打架...
不過我比人打個一次係小三- -...而家去到中學又係同打我個個人同班

打你幾多次就告佢幾多次\口/
好憎人欺負弱小\口/
不然供對方名字地址我去幫你KO他\口/
風鈴
風鈴
惡魔
惡魔

FEZ資料設定

回頂端 向下

發表 由 灰龍 2009-09-04, 22:00

打我個個好乞我憎-____-
疾走都話幫我打個個人...不過...佢5知我咩學校...
打我個個人叫陳忖怛-____-佢個花名好好笑叫屎忽怛...xd
灰龍
灰龍
破壞專家
破壞專家

FEZ資料設定

回頂端 向下

發表 由 黑羊AS 2009-09-05, 18:03

既然係小三都好難追究了
如果佢再打你就告佢啦

但如果佢無再對你做D咩就算吧,都過去左咁耐

不過唔知點解人地咁對你就好難改善個問題
黑羊AS
黑羊AS
前線百人長
前線百人長

FEZ資料設定

回頂端 向下

發表 由 灰龍 2009-09-06, 01:16

5知點解小三既野我記得好清楚...
灰龍
灰龍
破壞專家
破壞專家

FEZ資料設定

回頂端 向下

發表 由 Graynoise 2009-09-06, 09:32

灰龍你離小三無太長時間吧
唔好話小三......
我連小一d野仲記得

話說小一唔著底底..pe堂比人除左條褲..之後追住條友黎打 Very Happy

牙~~~美好的童年v_v 真想回到過去
Graynoise
Graynoise
三等兵
三等兵

文章數 : 13
注冊日期 : 2009-08-14

FEZ資料設定

回頂端 向下

發表 由 灰龍 2009-09-06, 11:43

就算過左好耐小三既野我都會記得2樣.....-.-
灰龍
灰龍
破壞專家
破壞專家

FEZ資料設定

回頂端 向下

發表 由 黑羊AS 2009-09-07, 12:24

阿公:你小一讀男女校?

灰龍:深刻既事就算過好耐都好難忘記架。

如果係傷心事就唔好去諗了,諗將來吧。
黑羊AS
黑羊AS
前線百人長
前線百人長

FEZ資料設定

回頂端 向下

發表 由 灰龍 2009-09-07, 17:23

個2樣野我真係忘記5到-_-
灰龍
灰龍
破壞專家
破壞專家

FEZ資料設定

回頂端 向下

發表 由 銀鷹=朱雀 2009-09-07, 18:13

此post已被龍bb騎劫
================
是咁的
我要搶番我個post \口/
================
終於
我又再一次信人,識左一個fd
佢好好人,我地都係swimming team
放學佢會等埋我,一齊去練水
一齊番屋企
不過
我真係會怕被人出賣
銀鷹=朱雀
銀鷹=朱雀
破壞者
破壞者

FEZ資料設定

回頂端 向下

發表 由 Graynoise 2009-09-07, 20:10

有機會你要試下去商業社會做野
謊言,現實與虛偽的世界 Orz
Graynoise
Graynoise
三等兵
三等兵

文章數 : 13
注冊日期 : 2009-08-14

FEZ資料設定

回頂端 向下

1頁(共2頁) 1, 2  下一步