FantasyEarthZero-Cesedria
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
勢力圖

最新主題
» Yuki to everyone
由 雪兒 2012-03-30, 19:37

» From Nata...
由 nata 2011-07-24, 17:19

» 12月4日團聚活動(再更新)
由 疾走xStOrYx 2010-11-25, 20:50

» 試貼 - 暴跳劍
由 nata 2010-10-04, 00:12

» 關於改革問題
由 PEOPLE 2010-08-10, 12:12

» 第二次永團團聚
由 雪兒 2010-08-02, 18:07

» 毛毛大反擊
由 雪兒 2010-07-30, 19:28

» 一年一度動漫節又來了~
由 疾走xStOrYx 2010-07-21, 23:24

» 改革方案 政制向前走,改革方案不停留(啊呢?)
由 PEOPLE 2010-07-10, 12:35

» 封印fez....
由 銀鷹=朱雀 2010-03-03, 21:24

聊天Cbox
最優秀的發帖人
過橋 (240)
遊俠的職責與重要性 Vote_lcap遊俠的職責與重要性 Voting_bar遊俠的職責與重要性 Vote_rcap 
admin (203)
遊俠的職責與重要性 Vote_lcap遊俠的職責與重要性 Voting_bar遊俠的職責與重要性 Vote_rcap 
PEOPLE (197)
疾走xStOrYx (174)
風鈴 (153)
灰龍 (143)
銀鷹=朱雀 (119)
小刃 (104)
nata (90)
黑羊AS (83)

遊俠的職責與重要性

3 posters

向下

遊俠的職責與重要性 Empty 遊俠的職責與重要性

發表 由 死神 2009-07-12, 19:47

今次我打帖既目的系交流~_~+
勿插~_~+

e+好多人都話戰法比刀弓重要..
最絕就系講到只系要戰法就得..唔洗刀弓天..
當然..如果個團既個人技術真系得..c團..烏合個d~_~+
佢地唔會覺得系問題天~_~+

但我都覺得刀弓雖然唔洗多..但最少真系要有一組..(各5人)
系必要的...
先講刀遊...
刀遊當然..唔太色合打前線..但都可以打..一陣講點打..
主要系殘召..(唔系殘騎..黑騎還可以..)
打召同打人差不多..爆手爆氣就得..無人打你..整個套餐都重得= =''
你諗下隻召~_~+
行得又漫..又打你唔到..好無奈..要逼佢解召..
打死靈同打巨人都系咁..
騎就..黑佢算啦= =''
第1個重點系..將召無力化系刀既責任..真系好重要..只有你可以做到..
第2點..召比人黑左..真系咩都見唔到= =''所以黑都好重要..

e+講刀點壓線..
先講返壓線同打人既分別..
打(殺)人..爆腳爆手>套餐!!
但壓線只會出兩招..(有黑(lv3)出3招..)
見法弓爆pw..見戰刀爆手..(最好兩招可以一次過重哂!!)
當一個人比人爆pw同爆手..佢可以30秒or以上打你唔到..
就算爆完手..pw都重減緊..
人多出黑..
重有黑喱一招..系心理上既招離..
你可以諗下..當你比人黑左..見到自己周圍..好多技出緊..
月離月近..(佢唔知系自己人定系敵人出既招..)
好自然會退後..

而壓線方法主要兩種..
第一種..就系系行邊線..殘到幾多就幾多..
殘完就走..(自己諗下應該走定打殘洛去..)
第二種..就系行到佢地後面..系咁殘返去自己友個到..
先黑..之後見戰刀殘手..見弓法殘pw~_~+

問題到啦..如果有人很沖..一切都只會系白費= =''
所以請你地見到咁既情況請..放膽去衝..
一定壓到!!!

到弓啦..
唔多講..打飛系你地既神技..
唔講咁多..即講點用..同點配合..
如果有5個弓遊..論住出打飛..
打飛d人..
步兵就可以系喱個時間衝入佢地既中心or核心..化解佢地..
喱個系配合..
另一種就系護召方面..(又其系qml..)
你可以諗下..qml行個陣..3~5個弓系咁打飛會點呢..
講真..可以唔洗壓..你小跳..打唔到qml..你唔跳比庬打飛..一樣打唔到qml..
所以弓遊系護召既好幫手..
刀系打召..弓自然系護召..
請你地好好諗諗..

喱d野..真系只有你地先可以做到..~_~+

其他機會知識就唔多講= =''
我要上fez了~_~+
死神
死神
三等兵
三等兵

文章數 : 11
注冊日期 : 2009-07-08

回頂端 向下

遊俠的職責與重要性 Empty 回復: 遊俠的職責與重要性

發表 由 疾走xStOrYx 2009-07-12, 20:07

加油啊~死神,我撐你架
疾走xStOrYx
疾走xStOrYx
瘋狂殺手
瘋狂殺手

文章數 : 174
注冊日期 : 2009-04-16
年齡 : 29

FEZ資料設定
職業: 雙手戰

回頂端 向下

遊俠的職責與重要性 Empty 回復: 遊俠的職責與重要性