FantasyEarthZero-Cesedria
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
勢力圖

最新主題
» Yuki to everyone
由 雪兒 2012-03-30, 19:37

» From Nata...
由 nata 2011-07-24, 17:19

» 12月4日團聚活動(再更新)
由 疾走xStOrYx 2010-11-25, 20:50

» 試貼 - 暴跳劍
由 nata 2010-10-04, 00:12

» 關於改革問題
由 PEOPLE 2010-08-10, 12:12

» 第二次永團團聚
由 雪兒 2010-08-02, 18:07

» 毛毛大反擊
由 雪兒 2010-07-30, 19:28

» 一年一度動漫節又來了~
由 疾走xStOrYx 2010-07-21, 23:24

» 改革方案 政制向前走,改革方案不停留(啊呢?)
由 PEOPLE 2010-07-10, 12:35

» 封印fez....
由 銀鷹=朱雀 2010-03-03, 21:24

聊天Cbox
最優秀的發帖人
過橋 (240)
地精埸!!(守) Vote_lcap地精埸!!(守) Voting_bar地精埸!!(守) Vote_rcap 
admin (203)
地精埸!!(守) Vote_lcap地精埸!!(守) Voting_bar地精埸!!(守) Vote_rcap 
PEOPLE (197)
疾走xStOrYx (174)
風鈴 (153)
灰龍 (143)
銀鷹=朱雀 (119)
小刃 (104)
nata (90)
黑羊AS (83)

地精埸!!(守)

2 posters

向下

地精埸!!(守) Empty 地精埸!!(守)

發表 由 死神 2009-07-11, 11:47

地精埸!!(守) 3708117595_76e027f3a5
喱個系你地既正常打法~_~+(羽比的~~~)
唔好既地方有幾個..第1..最重要既牆...你地無起= =!!(城後個個!!一陣講返重要性!!)
右下起左兩個牆..我覺得系無咁既必要= =''
一系就只起系D6個個就算= =''
留返1個封QML!!
另外就系E5個到..有1個巨人型同OB..
我試過攻方..出巨人..打到的..系剛剛好打到- -''(唔知系有幾多人知..)
重有就系..你地無利用侵= =''
你地系後勤團..點解唔起哂D侵佢= =''
而且都無利用到AT= =''
1個AT都無起..
主要都系喱D問題=3=!!
地精埸!!(守) 3708929576_a2f0592e4c
喱個就系我既打法~_~+
主要既打法系防守!!!
唔好衝入C5..等人出...
都可以上下C6..
但如果上唔到都唔好上= =''(唔夠壓的話..)
行後幾步等人洛離打..(小心雷D箭雨..)

一開始去左下水晶出水!!
唔好去右下水位個水晶~_~+
比人亂好煩..同賣..
左下水晶起會快D..(快好多!!)
起法...
城既上下起牆..!!防QML性高!!!
我試過攻方時..出QML..+死靈...
死靈開黑..我系佢無魔前已經去到城到..爆左人地..(對面無牆..)
就算比人阻...都可以系死靈無魔後3秒內去到..
喱個埸守方唔起牆真系好易比人爆..

第2個重點就系AT陣..
你地都見到..我系G線先哂10個AT陣..
點解呢?
你地諗下除左我喱個位重有邊個位系可以起到AT OR 有效用到AT呢??
我相信我個位系最好= =''
重有你地要明白AT既重要性..
而我系個到起AT陣既原因好簡單..
因為個到系佢地既反擊點...
亦都系佢地為一既反擊點..
但系都要最少一隊刀遊去守..
因為都系會怕巨人海..
刀遊系守巨人而唔系守兵~_~+
喱點要明白!!(有巨人殘巨人先!!)
所以下路D AT最好系刀去起..

而另一點就系..左上..左上個3個野系巨人...
而個巨人型系起系C4個山邊位到..
用處系出巨人同...阻人地跳上離..
一物二用..有好多個埸都可以當牆咁用..
要學!!
左上出3~5個巨人可以爆到上路既OB!!
應該系話秒=3=''
死左都唔緊要=3=..
只要爆就到得!!
有次我重直爆死門~_~+
重有3個OB入手A_A+
侵方面我都起左3個= =''
其他個兩個可以起系前線..
如果壓到..
而我既打法都可以同你地同步..
因我重有1個牆未用..
你地可以起離攻右下都得..

主要就系咁多= =!!!
如果有咩意見請留言..
遲D會放國王介入..

地精埸!!(守) 3708117641_01b44cc25e
國王介入同之前既打法差不多~_~+!!
我可以話..重易贏D天..(如果起好哂D牆..)
一開始去右上出水..
一樣唔好用E6個水晶..
原因好簡單..如果你右上出水..
一收完水就可以起野..
路程少勁多!!又唔驚比人亂水..(重點!!)
起右邊先..(唔多講..睇圖..)
巨人型可以起E6!!(個陣放錯左位=3=!!)
系城起3個牆既原因都系要離防QML..
但點解要用第3個牆呢..
因為有D QML高手系可以跳到上去的- -!!(唔行斜路!!)
例如紫國的馬沙等等~_~+(佢系我朋友..教左我點跳~_~+但都唔系太色!!)
所以以我既作風一樣!!以防萬一~_~!!
上路起哂10個AT唔多講..
道理一樣..!!
有少少唔同既系右下既巨人海..
因佢地既城位遠左..(同正常比..)
所以可以爆既OB同時間都會更多..(但一樣都要有人少量既人守!!!)
(上面無講...唔記得左講= =!!)
刀殘騎..戰法打人~_~+
弓遊吹飛~_~+!!妙極...妙極...!!XD!!

主要都系咁=3=!!
其他野我可能流左唔記得講= =(在下記性差...............囧'')
如果有咩唔明可以留言~_~+!!

死神 在 2009-07-11, 19:47 作了第 4 次修改
死神
死神
三等兵
三等兵

文章數 : 11
注冊日期 : 2009-07-08

回頂端 向下

地精埸!!(守) Empty 回復: 地精埸!!(守)

發表 由 nata 2009-07-11, 16:21

講下羽個張圖
e5應該係死門
b3先係巨人營
而且g6既牆應該唔係我地起
因為我地團唔起都可以跳都上去
起黎多餘
e6既牆應該係為左搶右下而起
而且侵應該用左黎擴右下 不過比人拆左
nata
nata
前線百人長
前線百人長

文章數 : 90
注冊日期 : 2009-04-15

FEZ資料設定
職業: 弓遊

回頂端 向下

地精埸!!(守) Empty 回復: 地精埸!!(守)

發表 由 死神 2009-07-11, 19:20

nata 寫到:講下羽個張圖
e5應該係死門
b3先係巨人營
而且g6既牆應該唔係我地起
因為我地團唔起都可以跳都上去
起黎多餘
e6既牆應該係為左搶右下而起
而且侵應該用左黎擴右下 不過比人拆左

如果E5系死門..重衰..
因我講過..個個位有機會比巨人爆到= =''
死門其實可以起系城既左下位....(中間山的左下位!!)
因如果你起左兩邊既牆..
遊隱左機會上系跳唔到上離..
就算系巨人...對面都唔會行到咁入= =''
所以起系D5洛少少就應該無咩問題= =''

至於牆既問題呢...街人真系好事多為囧!!
但最好全團人都色跳右下啦= =''(本人好少跳..但都跳過..易學難精~_~+)

但主要系起哂D野先開始攻右下..
最好可以系同一時間左上洛巨人海..
會有更好既效果=3=!!
但最好系洛左巨人先攻右下..!!
因上路巨人爆到既OB唔會多..
主要都系右邊既OB比較多..
相信你地應該明~_~+
死神
死神
三等兵
三等兵

文章數 : 11
注冊日期 : 2009-07-08

回頂端 向下

回頂端

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章